Menu

Social
VICTIMELE VREMII

Frigul, ceata si umezeala afecteaza persoanele care sufera de boli reumatice. O spun medicii din Rm. Sarat ale caror cabinete au inceput sa fie cautate de pacienti cu pusee acute de reumatism. Mai grav este ca nu doar varstnicii sunt afectati de conditiile meteo, ci si tinerii. Cei care au dureri insuportabile trebuie sa se imbrace mai gros si sa evite umezeala.

Temperaturile scazute, ceata si umiditatea din ultimele zile au trimis zeci de pacienti la cabinetele medicilor de familie sau chiar la spitalul din Rm. Sarat. Din cauza conditiilor meteorologice, acestia resimt dureri reumatice si discopatii, iar pentru a le ameliora cer ajutorul medicilor. Medicii spun ca persoanele afectate de vremea capricioasa nu trebuie sa renunte nici un moment la tratamentul prescris. Mai mult, trebuie sa evite sa iasa in aer liber, trebuie sa se odihneasca si sa aiba o alimentatie bogata in vitamine si proteine.

Persoanele care sufera de reumatism nu trebuie sa se trateze dupa ureche cu anti-inflamatoare cumparate din farmacii. Bolile reumatismale sunt printre cele mai raspandite din lume, iar in Romania situatia este si mai alarmanta: o persoana din doua sufera de o astfel de afectiune.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>