Menu

Administrativ
PROTEST PENTRU TAXA DE GUNOI

Majorarea taxei de salubritate cu 54% la Braila ii scoate pe oameni în stradă. Un brăilean în vârstă de 47 de ani protestează, începând cu 1 ianuarie, în faţa Palatului Administrativ şi solicită aleşilor locali să schimbe hotărârea legată de majorarea taxei de salubritate.

Omul susţine că nu are de gând să plătească atât timp cât vinovate pentru această scumpire sunt firmele de salubritate care nu au reciclat gunoiul. Brăileanul a punctat că intenţionează chiar să dea în judecată Primăria, fiind convins că va câştiga.

Costel Mărgărit, un brăilean în vârstă de 47 de ani, protestează de patru zile la rând în faţa Palatului Administrativ şi cere primarului şi consilierilor municipali să anuleze hotărârea prin care s-a stabilit majorarea taxei de salubritate cu 54%. Practic, în urma deciziei , taxa de salubritate a crescut, de la 7,15 lei, la 11 lei/persoană/lună. Deranjat la culme de această majorare, Costel Mărgărit susţine că a primit aprobare şi că va protesta zilnic în intervalul 11:30 – 13:30 până pe data de 9 ianuarie, când i se termină concediul şi trebuie să mearga la serviciu.Chiar şi aşa, brăileanul a precizat că a primit aprobare să protesteze până pe 12 ianuarie, iar dacă va fi nevoie intenţionează să facă o altă cerere pentru prelungirea perioadei de protest. Acesta este de părere că vinovate pentru scumpirea taxei se fac firmele de salubritate care nu şi-au făcut treaba, precum şi şefii administraţiei locale care nu le-au atras atenţia la timp. Acesta a mai punctat că va protesta atât cât va mai putea, însă nu are de gând să se oprească aici dacă hotărârea nu va fi anulată. Costel Mărgărit a afirmat că intenţionează să dea în judecată primăria, fiind ferm convins de victorie.

Cât despre efectele  protestului, omul a afirmat că au venit câţiva trecători să îl întrebe despre ce este vorba şi că a primit câteva aprecieri pe retelele de socializare, însă niciun reprezentant al administraţiei locale nu a venit să stea de vorbă cu el. Contactat telefonic, primarul Marian Dragomir a punctat că este dreptul fiecăruia să protesteze dacă doreşte, însă a refuzat să facă orice fel de comentarii pe această temă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>