Menu

Social
DOSARE PENALE PENTRU ARTIFICII

Nouă brăileni sunt cercetați penal după ce au fost prinși în flagrant de către jandarmi în timp ce comercializau obiecte pirotehnice. Aceștia au fost surprinși în cadrul acțiunilor  derulate in ultima perioada ce au avut ca tema prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice. Totodata,  jandarmii au aplicat și 12 avertismente cu privire la nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Primul căzut în plasa jandarmilor a fost un bărbat de 30 de ani care comercializa 1.200 de pocnitori în apropierea unui centru comercial situat pe Șoseaua Râmnicu Sărat. Bărbatul deținea materialele pirotehnice interzise.  În ultima zi a anului trecut, oamenii legii au depistat o tanara, în vârstă de 18 ani,  care oferea spre vânzare mai multe materiale pirotehnice, pe care le ținea într-o cutie de carton pentru a nu atrage atenția. Persoana în cauză a fost depistată în Piața Halelor din Brăila, iar lucrătorii Jandarmeriei Brăila au găsit asupra acesteia  peste doua mii de petarde și 17 artificii zburătoare. In aceeasi zi,  jandarmii  au depistat, în parcarea unui hipermarket de pe Șoseaua Râmnicu Sărat din municipiul Brăila, un bărbat care oferea spre vânzare materiale pirotehnice și produse din tutun. Cel în cauză, în vârstă de 37 ani, comercializa aceste bunuri din portbagajul unui autoturism, iar ca urmare a verificărilor efectuate, jandarmii au constatat că bărbatul oferea spre vânzare și 70 de trabucuri.

În toate situațiile, jandarmii brăileni au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracțiunii de “deţinere, transport sau folosire de materiale explozive executate fără drept”, pe care le-au înaintat Inspectoratului de Politie Braila,  în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>