Menu

Social
BANCOMATELE, ȚINTA INFRACTORILOR

Plata cu cardul a devenit o obișnuință și pentru români. Însă, furturile din conturile bancare folosind informațiile de pe card sunt în floare în această perioadă. Skimming-ul constă în instalarea de dispozitive la bancomate prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit. Acestea pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit. Care sunt recomandările polițiștilor pentru a nu rămâne fără bani în cont, aflăm din materialul următor.

Hoții nu iau vacanță niciodata, ba dimpotrivă, sunt mai activi în această perioadă. Cea mai folosită metodă de furt este skimming-ul, adică clonarea cardurilor bancare. Infractorii pot fura foarte ușor informațiile de pe cardul introdus în bancomat și pot goli conturile. Cei care folosesc, fără să își dea seama, un bancomat fals pentru a extrage bani de pe card pot fi păcăliți foarte ușor. Și asta pentru că aceste ATM-uri seamă foarte mult cu cele reale. Chiar şi meniul bancomatului poate fi identic cu unul original. Victima, după ce îşi introduce cardul în bancomat, selectează limba de utilizare, introduce codul de securitate şi optează, apoi, pentru extragerea de bani. În acel moment, pe ecran apare mesajul că tranzacţia nu poate avea loc din motive tehnice.

Din fericire, românii sunt precauți și știu să-și ia măsuri de siguranță atunci când folosesc bancomatele. Însă, la fel de mulți  sunt si cei care nu folosesc cărțile de credit și preferă bani gheață. Dacă suspectați faptul că ați fost ținta infractorilor, adresați-vă băncii pentru a bloca accesul la cont, dar și oamenilor legii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>