Menu

Social
DRUMURI ÎNCHISE ŞI CEAI CALD

A fost Cod Roşu iar Buzăul a fost un judeţ paralizat de zăpadă şi viscol, cu toate drumurile naţionale închise şi mulţi şoferi nervoşi. În Buzău, au fost  instituite filtre de poliţişti  care i-au întors  pe şoferi din drum şi i-au sfătuit să aştepte până la redeschiderea şoselelor. Poliţiştii locali le-au oferit ceai cald şoferilor şi i-au sfătuit să circule cu prudenţă.

Codul Roşu pentru vreme rea le-a dat mari batăi de cap celor care s-au încumetat să plece la drum. Judeţul Buzău a fost blocat de viscol, spre indignarea şoferilor. Pentru că nu au putut continua drumul, acestia fie au aşteptat în maşini, fie s-au cazat la hoteluri. La ieşirile din municipiul Buzău au fost instituite filtre de poliţişti care i-au întors pe şoferi din drum şi i-au sfătuit să aştepte până la redeschiderea şoselelor.

În sprijinul şoferilor, au venit poliţiştii locali, care le-au oferit ceai cald. Dacă în interiorul localităţilor, zăpada aşternută nu depăşeşte 20 de centimetri, în zonele de câmp, viteza vântului depăşeşte peste 80 de km la oră, la rafală, zăpada fiind spulberată.

Vizibilitatea  extrem de redusă si viteza foarte mare a vântului ar fi produs cu siguranţă blocaje şi tragedii dacă drumurile rămâneau deschise traficului rutier.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>