Menu

Social
PREMIERĂ DE BOBOTEAZĂ

La Constanta, codul rosu de furtuna si ninsoare a anulat slujba de Boboteaza de pe malul marii. Arhiepiscopia Tomisului a hotarat ca vremea este atat de severa,  incat enoriasii nu pot rezista in picioare pe malul marii nici macar zece minute daramite o ora- doua, asa ca mutat slujba in Catedrala din oras. Totusi, arhiepiscopul Teodosie n-a renuntat la momentul aruncarii crucilor in mare, si s-au gasit doi temerari care sa puna mana pe ele.

Marea de gradul 8 si vant care te lua pe sus : acesta a fost decorul in care soborul de preoti de la Arhiepiscopia Tomisului a  ajuns la ora 13 in portul Tomis. Nu era tipenie de om, in afara de un barbat care ii astepta dezbracat aproape complet. N-a fost lasat sa faca gesturi nebunesti : pana sa-l ia jandarmii, l-au inconjurat fetele bisericesti.

 Barbatul usor euforic, nu a inteles de ce nu poate participa la ritualul aruncarii crucilor in mare.

Cu jumatate de ora intarziere, arhiepiscopul Teodosie a inceput slujba, pe care a  mai scurtat-o. Vantul a suflat cu atata forta incat crucile n-au ajuns prea departe. In cateva clipe valurile le-au adus la mal. Un tanar in costum de scafandru s-a lasat in apa pe langa dig si a luat o cruce iar un altul imbracat intr-o blana de oaie mitzoasa s-a aplecat de pe cheu si a pescuit o a doua cruce.

Sticlele de apă sfințită  care urmau să fie împărțite credincioșilor la slujba de Bobotează au degerat. Acestea erau depozitate afară și, din cauza viscolului și a temperaturii scăzute, apa din ele a inghețat. Chiar si pe o asa vreme, s-au gasit cativa localnici care sa vina dupa aghiasma in Portul Turistic Tomis.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>