Menu

Social
SLOIURI DE GHEAȚĂ PE DUNĂRE

Gheata a pus stapanire pe Dunare. Pe raza judetului Braila, fluviul  este ocupat de sloiuri in proportie de 80%- 90%, iar  bratele adiacente ale fluviului au inghetat deja complet. Spre Tulcea, la trecerea Bac Smârdan, circula doar doua bacuri de mare capacitate iar in Insula Mare a Brailei trecerea se face doar pentru situatii de urgenta.

Circulatie extrem de ingreunata pe Dunare, la Braila, din cauza sloiurilor de gheata. Spre Tulcea circula doar doua bacuri, care au capacitatea de 300 de tone. Chiar daca au tonaj mare si pot dispersa gheata formata in acest moment, este nevoie de toata indemanarea timonierilor pentru a aduce bacurile in siguranta la ponton.  Marinarii cu experienta spun ca, daca se potoleste vantul si continua sa fie ger, exista sanse foarte mari ca Dunarea sa inghete complet.

In Insula Mare a Brailei trecerea cu Bacul se face doar pentru situatii de urgenta si pentru alimente. Ieri, un barbat de 76 de ani din satul Magureni, aflat in Insula Mare a Brailei, a sunat la 112 acuzand probleme respiratorii. Cu el a luat legatura telefonic medicul din comuna de care tine satul respectiv si, in acelasi timp, din Braila a fost trimisa o ambulanta. Pentru ca bacul nu reusea sa traverseze Dunarea din cauza sloiurilor, conducerea Consiliului Judetean Braila a luat decizia sa solicite de la santierul naval un remorcher care a tras efectivul bacul printre sloiuri si l-a adus spre malul cu municipiul. Odata cu ambulanta, CJ Braila a trimis si doua utilaje de deszapezire, care sa escorteze salvarea pana la Magureni si inapoi.

In acest moment in judetul Braila nu mai exista localitati fara curent electric si doar pe doua drumuri judetene se circula cu restrictie de tonaj. Circulatia se desfasoara atat pe drumurile nationale cat si pe cele judetene in conditii de iarna.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>