Menu

Social
EXPERIENȚE DE NEUITAT

Băieţelul născut in mijlocul urgiei, într-o senilata, va fi botezat de preşedintele Consiliului Judetean Constanta si de directorul de la Drumuri Judetene . Cei doi au mers sa o vada pe mamica eroina, la spitalul judetean, acolo unde a ajuns in cele din urma. Femeia spune ca nu stie ce s-ar fi intamplat cu bebelusul daca ar fi nascut acasa. Ionut Andrei a venit pe lume in noaptea in care judetul Constanta a fost sub cod rosu de ninsori iar femeia nu a mai apucat sa ajunga la spital si l-a nascut in senilata.

Tanara mamica are 21 de ani si este din Adamclisi. Mai are acasa un copilas asa ca aducerea pe lume a  celui de-al doilea nu era ceva care sa o sperie. Nu si-a inchipuit insa niciodata ca va naste intr-o senilata.

In noaptea de 6 spre 7 ianuarie insa au inceput contractiile si a sunat la 112. Ghinionul femeii insa a fost că, in acel moment, judetul era sub cod rosu de ninsori si toate drumurile fusesera inchise. Asa ca s-a apelat la singura solutie pe care o aveau la dispozitie autoritatile: senilata. Dupa ce a fost preluata de utilajul,  in care se afla un echipaj de paramedici,  contractiile au devenit din ce in ce mai puternice iar salvatorii si-au dat seama ca nu mai au timp sa ajunga la Centrul de Permanenta Medicala din Baneasa. Mai mult decat atat senilata a ramas si ea inzapezita la 6 kilometri distanta de centrul medical. Asa ca pana la venirea unui utilaj de dezapezire, cei doi paramedici s-au vazut nevoiti sa o ajute pe femeie sa nasca.   In cele din urma femeia a ajuns la Baneasa iar cand drumurile s-au deschis a fost adusa la spitalul din Constanta. Si ea dar si alte doua femei care au nascut dupa ce au ajuns la spital cu senilatele se simt bine. La fel si pruncii.

O alta femeie, mama  unei fetite de nici doi  ani a trecut si ea prin clipe groaznice cand micuta a facut febra 40 de grade. De transportat la spital nici nu se punea problema. Drumul era acoperit de troiene. Salvarea a  venit tot de la pompieri care au dus o cu senilata pana la Agigea si de acolo a fost preluata de o ambulanta.  A fost o experienta pe care cu siguranta femeile nu o vor uita niciodata.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>