Menu

Social
VISCOL ȘI DRUMURI ÎNCHISE

A fost a doua noapte de Cod galben la Constanta,  iar viscolul si ninsoarea au creat din nou probleme in judet. Autostrada soarelului a fost inchisa. La fel si autostrada A4,  iar pe mai multe sectoare de drum national a fost restrictionata circulatia masinilor de mare tonaj. Nici pentru autoturisme nu a fost mai usor. S-a circulat controlat si inevitabil s-au format cozi kilometrice in unele zone.

Nu a mai nins la fel ca saptamana trecuta,  insa chiar si asa viscolul le-a dat din nou mari batai de cap autoritatilor din judet. Cele mai mari probleme s-au inregistrat pe Drumul National 22, Constanta –Tulcea, inchis preventiv de catre autoritati. Oamenii care au ajuns in zona si au vrut sa inainteze au fost intorsi din drum de politisti,  desi unii dintre ei mai aveau de parcurs doar cativa kilometri pana acasa.

Nervii s-au intins si mai mult,  iar rabdarea soferilor a atins cote maxime atunci cand pe sensul de venire dinspre Tulcea catre Constanta au inceput sa apara cateva masini. Iar soferii au spus ca se poate circula, chiar daca in unele zone cu foarte mare dificultate.

 Unii au renuntat sa mai astepte deschiderea drumului si au plecat pe jos. Probleme au fost si in localitatea Mihai Viteazu cu oamenii care veneau de la Tulcea si voiau sa ajunga la Constanta. Unii dintre ei au fost lasati sa treaca abia dupa interventia presedintelui consiliului judetean Constanta.

Si pe drumul care leaga localitatea Săcele de Sinoe au fost probleme,  iar acolo a fost nevoie de interventia unui utilaj pentru ca salvarea sa ajunga la o gravida aflata in luna a 8-a de sarcina, care a preferat sa mearga din timp la spital ca sa evite complicatiile.

Alte patru persoane printre care si un copil de 5 luni au fost salvate din nameti intre localitatile Alimanu si Dunăreni si duse cu o şenilată intr -un adapost amenajat. Din fericire judetul Constanta a iesit de sub incidenta codului galben la ora 10,  insa meteorologii spun ca nu am scapat de iarna. Nu va mai ninge dar vremea va fi geroasa,  iar temperaturile vor scadea pana la -10 grade.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>