Menu

Social
TREI ZILE DE GER

Meteorologii anunță un nou episod de ger, pentru următoarele trei zile, în 20 de județe și București. Mai ales noaptea, vor fi temperaturi cu valori între -22 și -14 grade Celsius. Autoritățile din Buzău sunt deja in alertă! Adăpostul pentru oamenii străzii din municipiul Buzău este pregătit să îi primească pe toți cei care nu au unde să își petreacă noaptea, prin suplimentarea numărului de paturi. În caz de urgență, pot fi primite în adăpost și persoanele din alte județe, aflate în tranzit, dar care nu au unde înnopta.

De astăzi până sâmbătă, meteorologii anunță un nou episod de temperaturi foarte scăzute. Potrivit specialiștilor, în intervalul 19 ianuarie, ora 12:00 — 21 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri în cea mai mare parte a țării, urmând ca vineri spre sâmbătă, gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia și Muntenia. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între—22 și—14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative. Centrul de zi și de noapte pentru persoanele fără adăpost din municipiul Buzău este pregătit pentru primirea celor care nu au unde să înnopteze, prin suplimentarea numărului de paturi. Chiar și persoanele aflate în tranzit pe raza municipiului Buzău pot apela la adăpostul Primăriei.

Medicii atrag atentia ca expunerea la frig cauzează hipotermie, degeraturi, dar si probleme legate de starea psihica. Mai mult, atunci cand temperaturile scad sub 5 grade Celsius, riscul de infarct miocardic creste cu 2 la suta de fiecare data cand temperatura mediului ambiant scade cu un grad.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>