Menu

Social
LA COADA PENTRU ANALIZA

In perioada de dinaintea Craciunului medicii veterinari sunt cele mai ocupate persoane. Mii de oameni sacrifica porcii pe care ii vor manca de sarbatori si carnea trebuie testata. Trichineloza este o boala grava iar prahovenii nu vor sa riste. Asa ca prefera sa stea ore in sir la coada la analiza, dar sa manance in siguranta.

In perioada de dinaintea Craciunului medicii veterinari sunt cele mai ocupate persoane. Mii de oameni sacrifica porcii pe care ii vor manca de sarbatori si carnea trebuie testata. Trichineloza este o boala grava iar prahovenii nu vor sa riste. Asa ca prefera sa stea ore in sir la coada la analiza, dar sa manance in siguranta. La cabinetul veterinar din Corlătesti, judetul Prahova, medicul nu are vreme de odihna. E aglomeratie, pentru ca mai toti satenii au taiat porcul pentru Craciun. Nu toata lumea stie cu ce esantioane din porc sa vina la analiza, asa ca asistenta le explica inca o data.

Din pacate, insa, doar 25% dintre porcii sacrificati ajung sa fie examinati richineloscopic, oamenii riscand sa se imbolnaveasca din convingerea ca porcul lor nu poate fi contaminat in propria curte.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>