Menu

Social
CONTROALE DUPĂ INCENDIU

A mai fost nevoie de un incendiu cumplit intr-un club pentru ca autoritățile să controleze din nou localurile si discotecile. Si, ca de fiecare data, au fost constatate numeroase nereguli. La Buzau, pompierii au verificat sâmbătă mai multe cluburi și discoteci din oraș, unde au aplicat amenzi si au dat avertismente.

Dupa incendiul izbucnit vineri seara in clubul bucurestean  Bamboo pompierii au demarat noi controale in localurile si discotecile din toata tara. La Buzau, reprezenanții   Inspectoratului pentru Situații de Urgență au constatat numeroase nereguli.

Pompierii  buzoienii au vrut sa vada daca exista hidranti nefunctionali,  cai de acces blocate, aglomerari in cluburi si discoteci ori improvizatii cu materiale combustibile ce ar putea duce la declanșarea unui incendiu devastator.

Până în iunie 2017, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu se constată, se consemnează, dar nu se sancţionează.  Potrivit legii, funcţionarea unui obiectiv fără deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu se realizează cu răspunderea exclusivă a beneficiarului, acesta având obligaţia de a-şi obţine acest document până la finalul lunii iunie 2017. Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>