Menu

Social
ANI DE SUFERINȚĂ

Au trecut 25 de ani de la Revoluția din 1989 însă dramele din acele zile au rămas vii în mintea si sufletele participatilor la evenimente, dar si ale rudelor celor ce și-au pierdut viața. Pe chipurile celor veniti ieri la ceremonialul din fața Palatului Comunal se puteau citi atat suferinta, cat si dezamagirea.

Rudele eroilor Revoluţiei de la Buzău au retrăit ieri coşmarul de acum 25 de ani. Golul lăsat în suflet de cei care au murit nu mai poate fi umplut niciodată. Pentru unii dintre cei ale căror rude au pierit în urmă cu 25 de ani, traiul de zi cu zi este mai greu decât în perioada comunismului. Felix Apostol este cel mai grăitor exemplu că sacrificiul făcut de tatăl său, împușcat de către un militar pe holurile Palatului Comunal, a fost în zadar. La 25 de ani de la evenimentele din 1989, Felix este șomer, nu are locuință și nici măcar speranța că va avea un viitor mai bun.

Fiu de erou martir, Felix Apostol a făcut numeroase solicitări la Primărie pentru a obține o locuință socială, însă toate încercările sale au fost în zadar. Pe chipurile celor veniti ieri la ceremonmialul din fața Palatului Comunal, se puteau citi suferinta, dar si dezamagirea. Nici acum, dupa un sfert de veac, ei nu stiu dacă sacrificiul rudele lor a meritat. La Buzău, între 22 decembrie şi 25 decembrie, au fost intense schimburi de focuri în zona Cimitirului Eroilor, a Episcopiei, a fabricii Chimica şi chiar în incinta Palatului Comunal. 25 de persoane au murit pe raza județului Buzău în timpul evenimentelor din decembrie 89.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>