Menu

Social
158 DE ANI DE LA MICA UNIRE

Peste 1.000 de persoane s-au prins, astăzi, în Hora Unirii, la Muzeul Judeţean Buzău. Evenimentul a fost marcat si de moment inedit prin care autoritatile au dorit sa recreeze atmosfera si emotiile traite de romani acum 158 de ani.

Ziua Micii Uniri a fost marcată într-un mod inedit la Buzău. Autoritatile au dorit sa recreeze momentul istoric de acum 158 de ani. O delegaţie unionista, condusă chiar de Alexandru Ioan Cuza, a sosit in curtea Muzeului Județean aşa cum s-a întâmplat în anul 1859, la unirea Moldovei cu   Ţara Românească.

La eveniment, au participat peste 1000 de persoane. Toti s-au prins intr-o uriasa Hora a Unirii. În horă s-a prins și reprezentanții ai Consiliului Judeţean Buzau, în frunte cu preşedintele Petre Emanoil Neagu,  dar și alţi  directori de instituţii din Buzău.

Totodata, Divizia 2 Infanterie „Getica” a prezentat steagurile de luptă ale structurilor subordonate institutiei precum şi o demonstraţie de mânuire a armei. Evenimentul de la Muzeul Judeţean Buzau s-a încheiat cu un spectacol focloric susţinut de artişti Centrului de Cultură şi Artă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>