Menu

Social
CHELTUITORI PE MÂNCARE

Chiar dacă românii nu câştigă cât alţi europeni, când vine vorba de mâncare aceștia îşi cheltuie o  mare parte din  venituri pentru a avea cât mai multe pe masă. Potrivit unui studiu, aproape 42 la sută din totalul cheltuielilor unei familii din România sunt făcute pentru mâncare.

Românii nu sunt oameni cheltuitori,  dar când vine vorba de mâncare nu se mai uită la bani, chiar dacă o bună parte din salariul lunar se indreaptă in aceasta directie. Potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Statistică, aproape jumătate din venitul lunar al unei familii din România, se duce pe mâncare. Per total, conform estimărilor europene, românii dau pe mâncare în medie 1.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 83 de euro lunar, de două ori mai puţin decât un german sau un austriac.

Salariul mediu net din România ne permite să cumpărăm 15 coşuri de alimente de bază într-o lună, pe când un polonez poate cumpăra 25, iar un german 50. Faptul că românii plătesc sume mari de bani pe mâncare nu este un lucru neobişnuit. În ultimele trei luni ale anului trecut, cei mai multi bani s-au dus  pe mâncare şi pe băuturi nonalcoolice.

Preţurile alimentelor, ale hainelor sau ale produselor de îngrijire personală din magazinele din România sunt de multe ori aliniate celor din alte state europene. Cu toate aceștea, salariile sunt cele care au rămas în urmă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>