Menu

Social
ȘOMAJ LA COTE ALARMANTE

Şomajul reprezintă, în continuare, o reala problemă la nivelul judeţului Buzău. Cel puţin asta reiese din datele unui raport realizat recent de Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău. Oferta locurilor de muncă din 2014 nu a fost prea generoasă. În plus nici absolvenţii nu mai sunt atraşi de ofertele disponibile. În acest an, aproape 320 de buzoieni au fost angajați în urma burselor organizate de Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Rata şomajului a fost în continuă creștere în acest an, iar oferta locurilor de muncă nu a fost, nici ea, prea generoasă. Potrivit datelor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în cele 11 luni ale anului 2014, figureaza ca someri peste 18.000 de buzoieni. Acelasi raport arata ca, in luna noiembrie, rata şomajului a atins 9,53 %, cea mai mare valoare de la începutul anului. Față de ultimii ani, numărul locurilor de muncă puse la dispoziție de către angajatorii buzoieni a fost mult mai mic.

În 2014, Agenţia a organizat trei burse pentru ocuparea locurilor de muncă, care nu au avut rezultatele așteptate. Oficialii institutiei buzoiene spun că au încercat măsuri împotriva creşterii ratei şomajului prin programe de formare şi reconversie profesională, proiecte finanţate din fonduri europene. În acest an, 365 de persoane și-au găsit loc de muncă în urma cursurilor de reconversie profesională iar alte 463 de persoane s-au încadrat în urma măsurii de subvenționare a locurilor de muncă pentru persoanele cu vârsta peste 45 de ani.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>