Menu

Administrativ
MAI PUȚINĂ BIROCRAȚIE

Birocratie redusa pentru cei care beneficiaza de venitul minim garantat si in acelasi timp de alocatie de sustinere a familiei. Din 2017, aceste persoane vor primi banii de la stat, fara a mai fi nevoie sa depuna cereri si dosare pentru fiecare dintre ele. Odata la 3 luni, beneficiarii vor prezenta o singura cerere si un singur set de documente, in baza carora vor primi in continuare ajutorul social si alocatia de sustinere a familiei.

In 2017, legislatia privind asistenta sociala a suportat unele modificari, ce au ca scop reducerea birocratiei. Una dintre schimbari ii vizeaza pe cei care beneficiaza de ajutor social si in acelasi timp de alocatie pentru sustinerea familiei. Daca pana acum, acestia trebuiau sa depuna cate o cerere si un dosar pentru fiecare sprijin de la stat, de acum inainte ei vor trebui sa aduca la asistenta sociala o singura cerere si un singur dosar pentru ambele prestatii sociale.

La Rm. Sarat sunt aproximativ 450 de beneficiari de ajutor social, iar mai bine de jumatate dintre acestia primesc si alocatie de sustinere a familiei. Oamenii au fost anuntati deja ca din acest an vor trebui sa aduca mai putine documente, pentru a primi banii de la stat.

Toate aceste demersuri s-au facut in ideea unificarii prestatiilor pe familie, deoarece se doreste reducerea ca numar a prestatiilor sociale si luarea familiei in calcul ca un tot unitar.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>