Menu

Administrativ
HAIDA, DÂRLA, DÂRLA, TOMA CU ŞOPÂRLA

Multe neadevaruri si un lung sir de dezinformari. Asa se poate descrie razboiul declansat de primarul municipiului Buzau, Constantin Toma, impotriva Companiei de Apa. Aceasta batalie fatisa ascunde un scop precis: incercarea disperata a lui Constantin Toma de a prelua controlul asupra Companiei de Apa Buzau, singura societate profitabila din subordinea Primariei. Din pacate pentru edilul Buzaului, toate „soparlele” pot fi demontate foarte usor, pentru ca sunt doar …”soparle”. Vorba unui mare actor: „Haida, dârla, dârla, Toma cu şopârla”.

Informatiile aruncate de primarul Buzaului, Constantin Toma, in spatiul public cu referire la Compania de Apa nu au niciun sambure de adevar. Toate aceste „soparle” vizeaza denigrarea conducerii Companiei de Apa si dezinformarea populatiei.

Un exemplu este așa-zisa creștere a nivelului salariilor celor din conducerea Companiei de Apă. In realitate, nivelul salariilor sau remunerațiilor managementului operatorului a rămas același ca în 2016. Ceea ce primarul Constantin Toma ascunde este că printr-o ordonanta a Guvernului s-a instituit obligația ca directorii economici ai societăților comerciale cu capital deținut de unitățile administrativ-teritoriale să își desfășoare activitatea în baza unui contract de mandat. Prin urmare, s-a produs un transfer din capitolul salarii în cel al remunerațiilor conforme contractelor de mandat.

O alta „soparla” marca Toma vizeaza alocarea a 3 milioane de euro din fonduri europene pentru amenajarea noului sediu al Companiei de Apă in fostul Hotel Crang din municipiul Buzau. In realitate, si aceasta informatie este o minciuna grosolana. Suma respectiva reprezintă, de fapt, necesarul financiar estimat pentru realizarea unui sistem de conducere automată a datelor ce va permite automatizarea și controlul activității de captare, tratare, distribuție a apei pe întreaga arie de operare a Companiei de Apa.

De fapt, aceste cheltuieli estimative nu se refera la amenajarea unui sediu al Companiei de Apa, ci la un dispecerat pentru sistemul de conducere automată a datelor. Acest dispecerat poate fi construit insa in orice localitate din aria de acoperire a Companiei de Apă, daca Primaria Buzau se opune acestei investitii.

Grav este insa ca toate aceste „soparle” din cadrul campaniei de dezinformare initiata de primarul Constantin Toma nu lovesc doar in operatorul regional de apa si canalizare, ci si in interesele buzoienilor, prin incercarile de obstructionare a investitiilor uriase pe care Compania le deruleaza in intreg judetul Buzau.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>