Menu

Cultural
COMEMORAREA UNUI MARE POET

Poetul si patriotul basarabean Grigore Vieru a fost comemorat astazi, la Rm. Sarat, la implinirea a 82 de ani de la nasterea sa. Autoritati locale, membrii ai Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, oameni de cultura, elevi si prescolari au depus flori la bustul poetului din municipiu si au participat la un simpozion.

Poetul basarabean, Grigore Vieru a murit, la inceputul anului 2009, la varsta de 74 de ani, in urma unui accident rutier. Daca nu s-ar fi intamplat aceasta tragedie, astazi acesta ar fi implinit 82 de ani. Declarat post mortem cetatean al municipiului Rm. Sarat, Grigore Vieru a fost comemorat de autoritatile locale, care au organizat mai multe manifestari, dedicate celui care a fost nu doar un mare poet, ci si un patriot cum putini sunt. In holul central al Primăriei, in prezenta membrilor Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, dar si a numerosi oameni de cultura, prescolarii si elevii au recitat poezii si au cantat melodii pe versurile poetului basarabean.

Toti cei prezenti au mers apoi la bustul poetului, din parcul care ii poarta numele. Un sobor de preoti a oficiat o slujba de pomenire a lui Grigore Vieru, iar dupa ceremonialul religios, au fost depuse flori si coroane. Reprezentantii Ligii Culturale pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni spun ca Ramnicu Sarat a fost deseori un loc de popas pentru Grigore Vieru, motiv pentru care toti cei care l-au cunoscut si indragit ii pastreaza vie amintirea.

Elogierea marelui poet si gazetar Grigore Vieru a fost elementul de mentinere a ideii că cei mici si mari pot fi impreuna pentru a invata se exprime dragostea de tot ceea e românesc, de tot ceea ce iubesc. Activitatea de comemorare a lui Grigore Vieru s-a incheiat cu un simpozion, organizat in amfitreatrul Colegiului National Alexandru Vlahuta.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>