Menu

Social
VINURI CU TRADITIE

O tradiție moștenită din străbuni a devenit pasiune pentru doi frați din Urlați, Prahova. Aceștia au refăcut crama și via, moștenite de la străbunicul lor, iar afacerea mică, de familie, a început să dea roade. Vinurile produse de cea de-a patra generație a familiei Bolgiu, din struguri produși în fostele vii brâncovenești, au fost medaliate anul acesta. Ambițioși, tinerii vor ca, de anul viitor, să producă și o șampanie unică în zona Dealul Mare.

Când tradițiile sunt duse mai departe, cei care fac acest lucru posibil devin modele în societate, pentru ceilalți. Este și cazul fraților Costin și Ștefan Bolgiu, din Urlați. Au 25 și, respectiv 27 de ani, au terminat horticultura și s-au întors în locurile natale pentru a reînvia tradiția familiei. Au aproape 100 de hectare de vie moștenite de la străbunicul lor, podgorie care a făcut parte din viile brâncovenești. Cu muncă multă, dar și cu pasiune, în cramă, butoaiele s-au umplut cu vinuri alese. Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Fetească Regală, sunt câteva din soiurile cu care Costin, mezinul familiei, se mândrește. El este cel care se ocupă de producția de vin.
Costin este foarte exigent când vine vorba de calitatea vinului produs de el. Așa că muncește și 12 ore pe zi.
Iar roadele au și apărut! Mica afacere de familie și vinurile de calitate au obținut premiul I , într-un top național al anului 2014. Feteasca neagră de care Costin este atât de mândru este ideală pe mesele de sărbătoare. Așa că vânzările sunt mari în acestă perioadă.

Înainte de a începe investiţia în refacerea viei şi cramei, cei doi frați au făcut mai multe drumuri în Franţa. Au văzut la faţa locului cum funcţionează o afacere de succes în acest domeniu şi acum încearcă să aplice modelul la Urlaţi. În cel mult un an, la cramă va fi amenajată o sală de degustare, dar și spații de cazare pentru turiștii pasionați de vinuri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>