Menu

Social
AU ATRIBUȚII ÎN DOMENIUL CIRCULAȚIEI

In ciuda speculatiilor, legea Politiei Locale prevede clar ca agentii institutiei au atributii in domeniul circulatiei pe drumurile publice! Afirmatia apartine conducerii Politiei Locale, din Rm. Sarat, care le transmite soferilor, ca agentii locali pot constata contraventii si aplica sanctiuni pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.

In ultimele zile in mass-media, dar si pe site-urile de socializare au aparut informatii legate de atributiile pe care le are sau nu Politia Locala in domeniul circulatiei pe drumurile publice. Cele mai multe voci spun ca agentii locali nu au voie sa-i sanctioneze pe soferi, asta si dupa ce Avocatul Poporului a facut un recurs la Inalta Curte cu privire la un articol din Legea Politiei Locale nr. 155/2010.

Potrivit legii agentii locali au atributii privind constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor pentru incalcarea normelor legale privind oprirea, stationarea, parcarea autovehiculelor si accesul interzis.  Avocatul Poporului a facut recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art 39, din Legea Politiei Locale, pentru ca unele instante anuleaza sanctiunile date soferilor de politistii locali in timp ce altele, nu. Unii judecatori considera ca procesele verbale incheiate de politistii locali sunt legale si tin de competenta acestora de a da amenzi. Altii au sustinut ca politistii locali nu au competenta. Inalta Curte urmeaza sa ia o decizie in acest sens.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>