Menu

Politic
SUBSECRETAR = VIENA + VILĂ

Social-democratul Valeriu Zgonea, fost președinte al Camerei Deputaților, este acuzat de procurorii DNA Ploiești de trafic de influență și obținere de foloase necuvenite de la omul de afaceri buzoian Dumitru Dobrică, pentru a interveni în vederea numirii fiicei acestuia, Ionela, într-o funcție de subsecretar de stat. Este vorba despre o sumă de peste 50.000 de lei, tradusă în contravaloarea unei excursii la Viena și acoperirea cheltuielilor pentru construirea unei case de vacanță în Covasna. Postul vizat era la Ministerul Comunicațiilor, iar fapta datează din 2013.

Fostul președinte al Camerei Deputaților a fost pus ieri sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost audiat timp de trei ore de procurorii DNA Ploiești. Potrivit procurorilor DNA fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, ar fi primit o suma consistenta de la omul de afaceri buzoian Dumitru Dobrică, pentru a interveni în vederea numirii fiicei acestuia, Ionela, într-o funcție de subsecretar de stat in Ministerul Comunicatiilor. Este vorba despre o sumă de peste 50.000 de lei, tradusă în contravaloarea unei excursii la Viena și acoperirea cheltuielilor pentru construirea unei case de vacanță în Covasna.

….începând cu luna iulie 2012, suspectul Dobrică Dumitru i-a promis inculpatului Zgonea Valeriu – Ștefan, iar acesta din urmă a acceptat foloase necuvenite în schimbul intervenției pe lângă funcționarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influență, în vederea numirii unei rude a lui Dobrică Dumitru într-o importantă funcție publică. Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ștefan a primit de la suspectul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă de aproximativ 52.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism (excursie de 4 zile la Viena în intervalul 16-19.05.2013) și cheltuieli legate de construirea unei case de vacanță în județul Covasna” (comunicat DNA).

Ionela Viorela Dobrică, cea pentru a cărei numire într-un post de subsecretar de stat ar fi intervenit fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, spune intr-o postare pe o retea de socializare că numirea s-a făcut legal.

Ionela Dobrica, deputat PSD

„Am primit mai multe întrebări legate de dosarul DNA în care sunt citaţi Valeriu Zgonea şi tatăl meu, Dumitru Dobrică. Numirea mea în funcţia de subsecretar de stat a fost făcută la propunerea PSD şi a respectat toate prevederile legale. Nu cunosc nimic în legătură cu lucrurile care sunt scrise de DNA în comunicatul referitor la acest dosar. În acest moment nu am nicio calitate în dosar. Am încredere în corectitudinea justiţiei în România”

Ionela Dobrică este fiica fostului consilier judeţean buzoian, Dumitru Dobrică, are 27 de ani şi a fost aleasă deputat de Buzău în decembrie 2016, din partea PSD.

Conform fişei de candidat la alegerile parlamentare din 2016, Ionela Dobrică a absolvit Facultatea de Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, în 2012, iar în 2015, cursuri postuniversitare de Politică Externă şi Diplomaţie, la Institutul Diplomatic Român. În 2010, Ionela Dobrică a fost aleasă vicepreşedinte al TSD, iar de la sfârşitul anului 2016 este preşedinte al TSD Buzău.

Conform declaraţiei de avere postate pe site-ul Camerei Deputaţilor şi completată în ianuarie 2017, Ionela Dobrică are un teren intravilan în localitatea Comandău, din judeţul Covasna, cumpărat în anul 2009, şi o casă de vacanţă în acelaşi loc, de 200 de metri pătraţi, care a fost construită tot în 2009. De remarcat ca Valeriu Zgonea a primit suma de bani invocata de procurorii DNA pentru constructia unei case de vacanta tot in judetul Covasna.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>