Menu

Administrativ
MĂSURI DE REDRESARE

Salvata de la faliment prin noi masuri de redresare. Vorbim de societatea de paza Forse SRL, din Rm. Sarat, aflata intr-o situatie critica, dupa ce la finalul anului trecut a inregistrat pierderi de 20.000 de lei. Cum firma din subordinea Primariei Rm Sarat risca sa se desfiinteze, iar 20 de angajati ar fi ramas fara locuri de munca, autoritatile locale au propus un plan de masuri de reducere a cheltuielilor, care va fi pus in aplicare incepand cu 1 martie. Astfel, societatea de paza Forse SRL isi va continua activitatea si mai mult la finalul lui 2017, ar putea inregistra un profit minimal.

Societate de paza Forse SRL, din Rm. Sarat, a fost infiintata in 2010, acesta fiind in subordinea firmei Acvaterm. Potrivit unor zvonuri, societatea se afla intr-o situatie financiara critica, fiind la un pas sa i se puna lacatul pe usa. Autoritatile locale au confirmat siuatia dificila in care se afla firma de paza, insa sustin ca au gasit solutii astfel incat aceasta sa-si continue activitatea, iar cei 20 de angajati sa nu ramana pe drumuri.

Potrivit datelor oficiale, la sfarsitul anului 2016, societatea Forse SRL a inregistrat pierderi de 20.000 de lei. Una dintre masurile de redresare vizeaza reducerea cheltuielilor cu personalul de conducere si executie. Practic, functiile de sef serviciu si sef formatie nu vor mai fi incadrate, iar atributiile celor care ocupau aceste posturi vor fi preluate de catre administrator. Totodata, de luna acesta se va face o renegociere a salariului contabilului societatii, in sensul diminuarii cu 50 la suta. Odata cu punerea in aplicare a acestor masuri, Viorel Tanasa, cel care ocupa functia de sef serviciu, fiind totodata si director al Acvaterm, nu va mai incasa de la societatea de paza venitul anual de 17. 616 lei.

O alta masura de redresare a activitatii societatii de paza Forse SRL vizeaza actualizarea pretului practicat pentru serviciile prestate, astfel incat acestea sa fie atractive pentru beneficiari. Totodata, se are in vedere reducerea cheltuielilor indirecte, prin prelungirea perioadei de folosinta a echipamentelor agentilor. Pentru eventualele noi obiective la care se vor presta servicii, se doreste preluarea unor persoane din somaj, astfel incat firma sa beneficieze de sporurile acordate de stat. De asemenea, conducerea societatii are in vedere preluarea pazei la toate unitatile de invatamat din Rm Sarat, dar si preluarea unor obiective din subordinea autoritatii locale. Acest plan de  masuri va fi puse in aplicare incepand cu 1 martie, iar la finalul lui 2017, societatea Forse SRL ar putea inregistra un profit minimal, care ii va asigura continuarea activitatii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>