Menu

Social
FĂRĂ CADOURI SCUMPE PENTRU DASCĂLI

Gata cu cadourile scumpe oferite profesorilor de catre elevi, de 1 si 8 martie sau de Craciun. Este decizia pe care a luat-o chiar directorul unui liceu din orasul brailean Ianca. Desi decizia a fost prevazuta in codul de etica al unitatii de invatamant si majoritatea profesorilor au fost de acord, ramane de vazut daca va fi  respectata si  de catre parinti.

Directorul liceului  din Ianca spune ca nu a mai suportat sa vada cum, an de an, la diverse ocazii, profesorii pleaca din scoala incarcati de buchete imense de flori si de cadouri scumpe, stiind ca, poate unii dintre parinti, au facut eforturi supraomenesti ca sa participe la acele cadouri. Tot el mai spune  ca nu este nimic in neregula ca un copil sa aduca unui dascal, in semn de apreciere, o floare culeasa din curte sau un martisor facut de mainile lui, insa este absolut gresit ca parintii sa stranga diverse sume de bani pentru a cumpara cadouri profesorilor.

Directorul crede ca o astfel de “cadorisire” a dascalului nu face bine nici acestuia si nici elevului care i-a adus “atentia”, pentru ca, daca profesorul este ma indulgent cu cel care i-a adus cadoul mai scump, atunci notele nu vor reflecta nivelul elevului, iar acesta va avea de suferit mai tarziu, cand va fi notat la modul real, de alti dascali.

In acest sens, dupa publicarea pe retelele de socializare a acestei decizii, in zilele urmatoare la liceul din Ianca se va face o sedinta cu toti parintii din scoala, in care li se va aduce la cunostinta faptul ca nu trebuie sa aduca cadouri sau sa stranga bani pentru 1 si 8 martie. La  fel vor fi instruiti si profesorii sa anunte la clasa ca nu vor primi astfel de atentii. Daca unii parinti saluta aceasta idée si spun ca s-au saturat sa tot cheltuiasca bani pentru cadourile profesorilor, sunt si parintii care cred ca e aberant sa nu oferi o atentie profesorului.

Ramane de vazut daca initiativa liceului din Ianca va fi urmata si de alte unitati scolare din judet sau din tara.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>