Menu

Justiție
S-A RELUAT PROCESUL ȘEFEI DNA

Astăzi, la Curtea  de Apel Ploieşti a fost reluat procesul intentat de şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, postului de televiziune Antena 3 şi mai multor angajaţi. Kovesi susţine că într-una din emisiunile lui Mihai Gadea, din vara lui 2014 au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane. Prezenta la termenul de astazi sefa DNA  a refuzat  sa faca declaratii.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a prezentat  in aceasta dimineata la  Curtea de Apel Ploiești, la  primul termen în procesul pe care aceasta l-a intentat postului de televiziune Antena 3 și mai multor jurnaliști. Dosarul a fost strămutat de la Curtea de Apel Piteşti, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie admiţând o cerere formulată în acest sen de Radu Tudor, Bianca Grigore, Răzvan Savaliuc, Mugur Ciuvică, Mihai Gâdea şi SC Antena 3 SA. Laura Codruţa Kovesi a dat în judecată Antena 3 şi pe jurnaliştii menţionaţi, reclamând faptul că în emisiunea ”Sinteza zilei” din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a muşamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Mircea Băsescu. În acţiunea depusă în instanţă, Kovesi le-a cerut judecătorilor să oblige Antena 3 şi pe cei cinci jurnalişti să plătească în solidar suma de un milion de lei, reprezentând prejudiciul creat, dar şi cheltuielile de judecată. Kovesi susţinea că în emisiune au fost prezentate mai multe fapte şi au fost făcute afirmaţii mincinoase, care i-au creat un grav prejudiciu de imagine şi au adus o gravă atingere demnităţii umane.

La ieşirea din instanta, Kovesi a refuzat sa dea vreo declaratie, spunand ca a venit pentru o problema  personala. Niciunul dintre angajaţii televiziunii nu a fost prezent la proces si au solicitat in scris amânarea procesului. Curtea de Apel Ploieşti a admis solicitările şi a stabilit ca termen al procesului data de 4 aprilie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>