Menu

Social
SUBIECT CONTROVERSAT LA OLIMPIADĂ

Scandal pe marginea Olimpiadei Judetene de Romana, dupa ce mulţi profesori şi elevi s-au plans ca un subiect ar fi mult prea adaptat vremurilor actuale.  Elevilor din Prahova li s-a cerut sa-si  imagineze ca sunt un personaj din „Morometii” care denunta „caracterul dusmanos” al personajului principal.

Într-o societate preocupată de combaterea corupţiei, în care denunţul către DNA şi alte instituţii abilitate cu anchetele este ceva obişnuit, mai mulţi profesori care au văzut subiectele au spus că este inacceptabil ca denunţul să existe în programa şcolară. Dan Gulea, cadru didactic la Colegiul National „Mihai Viteazul”, din Ploiesti, care a participat ca profesor evaluator la etapa judeteana a Olimpiadei, a postat pe Facebook un mesaj in care sustine ca subiectul „spune foarte mult despre lumea de azi, a denuntului”.

„Inteleg ca DNA Ploiesti are f. mult de lucru (isi face de lucru), dar a transfera denuntul in curriculumul scolar, fie si in forma asta, a subiectelor de olimpiada, intrece limitele bunului simt. Dar spune f. mult despre lumea de azi, a denuntului. Olimpiadele denuntului”, scrie profesorul Dan Gulea pe pagina sa de pe reteaua de socializare.

Alţii, însă, l-au luat ca pe un text non literar. Denisa este elevă în clasa a XII-a la Colegiul National Nicolae Grigorescu din Câmpina. Şi ei i s-a părut un pic ciudat unul dintre  subiecte,  dar l-a primit ca pe o provocare.

Inspectoratul Scolar Judetean Prahova sustine ca elevii trebuie sa tina cont ca este vorba despre „un univers fictional”. Subiectele nu au fost concepute de catre Ministerul Educatiei, ci de profesori din Prahova şi Cluj. Pentru rezolvarea corecta a subiectului, elevii au primit 30 din totalul de 120 de puncte, cu care poate fi evaluata fiecare lucrare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>