Menu

Social
HAOS ÎN TRAFIC

Haos în trafic la Buzău dupa desființarea unor treceri de pietoni. Chiar dacă politistii au montat panouri de avertizarea privind desființarea trecerilor, din obișnuință, oamenii continuă să treacă strada prin zonele devenite interzise. Asta, spre disperarea șoferilor, care nu au ce face și le acordă prioritate pietonilor, deși nu mai sunt obligați să facă acest lucru. Polițiștii amenință că vor aplica amenzi dacă pietonii nu respect legea!

De parca traficul nu era indeajuns de bulversat, Primaria Buzau a decis, recent, să desființeze sau să mute treceri de pietoni în trei zone ale orașului. Este vorba de o trecere aflată în zona Tribunalului Buzau, alta, pe strada Spiru Haret, iar cealaltă, în zona centrelor comerciale din oras. Oamenii nu țin insa cont de indicatoarele cu „trecere desființată“ și continuă să traverseze strada, făcând slalom printre mașinile ai căror șoferi se văd nevoiți să le acorde prioritate. Polițiștii locali au incercat sa-i avertizeze pe pietoni în privinta riscurilor la care se expun când traversează prin loc nepermis.

Deocamdata, pietonii care au încălcat legea au fost doar avertizați. Polițiștii spun insa că, de acum înainte, vor aplica amenzi celor care vor mai traversa strada pe trecerile de pietoni desființate. Cele mai multe probleme în trafic sunt în zona intersecției din zona Tribunalului, acolo unde Primaria Buzau a amenajat, în toamnă, un sens giratoriu contestat de către șoferi. În zona respectivă, din cauză că sensul gitaroriu nu permite traficul decât pe un singur fir se produc dese ambuteiaje. Totodată, în sensul respectiv, mulți șoferi nu aplică regula primului intrat în rond, apărând numeroase blocaje.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>