Menu

Social
PORȚI DESCHISE

Porti deschise pentru parinti si elevi la scolile din Rm. Sarat! Unitatile de invatamant, care fac inscrieri la clasa pregatitoare, isi primesc oaspetii, iar cadrele didactice le prezinta acestora conditiile si dotarile de care vor beneficia elevii inscrisi la clasa zero. Parintii care vor sa-si inscrie copiii la clase step by step, pot alege Scoala Gimnaziala Vasile Cristoforeanu, iar cei care au copii cu dizabilitati sau cu cerinte educationale speciale se pot orienta catre Centrul de Educatie Incluziva.

In clasa pregatitoare pot fi inscrisi copiii care implinesc varsta de 6 ani pana la 31 august. La solicitarea parintilor, cei care implinesc varsta de 6 ani, in perioada 1 septembrie – 31 decembrie, pot fi inscrisi si ei, daca evaluarea dezvoltarii psihosomatice atesta pregatirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregatitoare. In aceasta saptamana, scolile si-au deschis portile pentru parintii care doresc sa afle unde isi vor desfasura activitatea copiii lor. La Rm. Sarat, cei care prefera invatamantul alternative au la dispozitie o singura unitate de invatamant, unde functioneaza clase Step by Step. Este vorba de Scoala Gimnaziala Vasile Cristoforeanu.

Sistemul Step by Step este diferit de cel traditional. Intr-o astfel de clasa nu veti gasi banci rigide, ci mese mobile cu scaunele de jur imprejur. Acestea sunt delimitate intre ele de rafturi cu materiale didactice specifice unei activitati, constituind astfel Centrele de activitate. Aceasta alternativa educationala incurajeaza copiii sa devina independenti, sa invete sa rezolve singuri si cu incredere problemele pe care le pot intampina intr-o zi de scoala.

Parintii care au copii cu dizabilitati sau cu cerinte educationale speciale se pot orienta catre Centrul de Educatie Incluziva din Rm. Sarat. Unitatea si-a deschis si ea portile pentru a le prezenta parintilor conditiile in care isi vor desfasura activitatea cei mici. Clasele sunt dotate cu toate materialele necesare invatarii si ceea ce este cel mai important, copiii vor avea parte de ajutor specializat in procesul educativ.

Prima etapa de completare si depunere a cererilor de inscriere a copiilor in invatamantul primar a inceput pe 27 februarie si se va incheia pe 16 martie.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>