Menu

Social
FIRME CONTROLATE

Val de controale ale inspectorilor de munca in judetul Buzau. Reprezentantii ITM vor verifica, incepand cu 15 martie, dacă agenții economici din județ respectă legea și acordă salariul minim pe economie, stabilit de lege.  Angajatorii care nu au majorat remuneratiile corespunzator vor fi amendați!

De la jumătatea lunii viitoare, Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău anunţă o amplă acțiune de control la toate societățile din judet. Inspectorii de muncă vor verifica dacă agenții economici respectă legea și acordă salariul minim pe economie, stabilit de lege. Angajatorii care nu au majorat remuneratiile corespunzator vor fi amendați!

Salariul minim brut pe ţară a crescut de la 1 februarie de la 1.250 de lei la 1.450 de lei pentru un program complet de lucru de 166 de ore în medie pe lună. Salariul primit în mână după această majorare este cu aproximativ 150 de lei mai mare. Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decît cel prevăzut constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 de lei la 2.000 de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>