Menu

Sport
PRIMUL MECI, PE “OANA”

Primul meci oficial al nationalei de fotbal a Romaniei din 2015, cel contra Insulelor Feroe, programat pe data de 29 martie, se va juca pe stadionul “Ilie Oana”, din Ploiesti. Partida a fost programata la Ploiesti deoarece oficialii Federatiei de Fotbal considera ca intalnirea nu este una de interes pentru suporteri pentru a fi gazduita de Arena Nationala.

De la inaugurarea Arenei Nationale, Romania a jucat toate cele 13 meciuri, oficiale si amicale, pe acest stadion, ultimele doua fiind in aceasta campanie de calificare la Campionatul European din Franta. In prezent, echipa Romaniei ocupa locul intai in Grupa F, cu 10 puncte adunate in patru partide. Meciul cu Insulele Feroe a fost mutat pe “Ilie Oana” datorita capacitatii de 15.000 de locuri. Partida in sine nu este una de interes pentru suporteri, nationala oaspete fiind pe penultimul loc, cu 3 puncte, castigate contra Greciei in ultimul meci (scor 1-0).
National Arena are o capacitate de 50.000 de locuri, iar inchirierea stadionului nu pare a fi rentabila pentru federali, dat fiind faptul ca, la meciul cu Irlanda de Nord, nationala care se afla in acel moment pe primul loc in grupa, in tribune s-au aflat aproximativ 30.000 de suporteri. La Ploiesti exista insa garantia ca stadionul va fi plin la startul partidei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>