Menu

Eveniment
ACUZAT DE EVAZIUNE

Horatiu Anghelescu, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor in Guvernul Ciolos, a fost ridicat astazi  dimineata de politisti pentru a fi adus cu mandat la audieri la Inspectoratul de Politie Buzau. La locuinta sa din Buzau a avut loc si o perchezitie, desfasurata sub coordonarea Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, intr-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt implicate alte trei persoane.

Horatiu Anghelescu, fost secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor in Guvernul Ciolos, alaturi de alte trei persoane, este cercetat de către procurori intr-un dosar care vizeaza operatiuni fictive cu materiale de constructii, achizitii si prestari de servicii. În acest dosar, politistii buzoieni au efectuat în această dimineata 27 de perchezitii la locuintele si la sediile unor firme din trei judete si din municipiul Bucuresti, suspectate de evaziune fiscala. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012 – 2014, cele patru persoane, avand calitatea de administratori ai unor societati comerciale, ar fi constituit un circuit infractional in vederea eludarii obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat. Circuitul ar fi avut la baza un sistem financiar-bancar fraudulos, in care ar fi fost angrenate societati comerciale controlate de catre persoanele banuite, între care și Horațiu Anghelescu.

Cei vizati in aceasta ancheta ar fi dispus inregistrarea in contabilitatea societatilor implicate in circuitul infractional a mai multor achizitii si livrari de bunuri si servicii, deducand ilegal T.V.A si diminuand artificial impozitul pe profit, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la peste 360.000 de lei. Horatiu Anghelescu sustine ca este nevinovat.

Cercetarile în acest dosar vor continua sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau. Horațiu Anghelescu este președintele unui ONG, Pro Democrația Buzau. El a fost director general al SC Green Garden International SRL, administrator şi director general la SC TRIPDor Travel SRL, director general şi administrator la trustul  RTM Buzău-TV, care deține TV Buzău. De asemenea, Anghelescu a fost director al Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Buzău.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>