Menu

Social
PROBLEMELE LITORALULUI

Sezonul estival pe Litoral va fi deschis în acest an în 15 aprilie, cu Lumina de la malul mării, eveniment urmat de meciul de FedCup dintre România şi Anglia. În minivacanţa de 1 Mai, vor avea loc concerte pe plajă şi un show cu maşini de drift. Mai este putin timp pana atunci, iar problemele Litoralului sunt multe si vechi. Ministrul turismului, Mircea Titus Dobre, a fost la Mamaia, unde a purtat discutii cu hotelierii.  

In sezonul estival, in sudul litoralului am putea avea parte de tarife majorate in ceea ce priveste preturile practicate de restaurantele din zona. Motivul este simplu. Autoritatile locale au majorat taxele si impozitele la sfarsitul anului trecut. Si cum pachetele pentru cazare au fost deja vandute in proportie de peste 70 la suta, turistii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar pentru mancare.

In Mamaia lucrurile stau mult mai bine. Aici a fost deja stabilit si programul de evenimente pentru debutul sezonului estival, insa hotelierii au avut cateva nemultumiri pe care i le-au reprosat ministrului turismului, Mircea Titus Dobre.

Hotelierii de pe Litoralul Romanesc vin si cu vesti bune pentru turisti. Anul acesta, tarifele nu cresc fata de sezonul estival trecut. Asa se face ca o camera la un hotel de trei stele nu va costa mai mult de 160 de lei pe noapte. La patru stele vorbim de preturi, care varieaza intre 250 si 350 de lei pe noapte o camera dubla, iar la cinci stele acestea ar putea ajunge si la 600 de lei pe noapte. Pentru minivacanta de 1 mai exista insa si pachete turistice care pornesc de la 300 de lei pentru un sejur de doua nopti la un hotel de 3 stele si ajung pana la 1200 de lei la 4 sau 5 stele. In pret este inclusa masa in regim de demi pensiune, acces la centrele SPA ale hotelurilor precum si multe facilitati oferite copiilor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>