Menu

Social
GUNOI RIDICAT SELECTIV

Colectarea selectiva a gunoiului se poate face si in Romania ca si in tarile civilizate, daca oamenii vor intelege ca aceasta nu este un moft al operatorilor de salubritate, ci este o obligatie legislativa. La Rm. Sarat, cetatenii care locuiesc la case au primit in ultimul an, pubele in care poate fi colectat doar gunoiul menajer. In acest fel, societatea de salubrizare ridica gunoiul selectiv: mai intai gunoiul menajer, apoi in aceeasi zi, la interval de cateva ore, gunoiul vegetal si animalier.

Pe parcursul anului 2016, societatea de salubrizare care opereaza in Rm. Sarat a distribuit pubele in toate gospodariile individuale din municipiu, care au contract pentru ridicarea gunoiului. Pentru a intra in posesia containerelor oamenii au semnat cate un proces verbal de custodie. Recipientele portabile, in care poate fi colectat doar gunoiul menajer, sunt in custodia acestora timp de 4 ani, apoi le raman in mod gratuit. Inca de atunci cetatenii au fost sfatuiti sa colecteze selectiv gunoiul, iar in prezent cei mai multi respecta aceasta cerinta.

Odata cu distribuirea pubelelor, societatea de salubrizare a putut trece la ridicarea selectiva a gunoiului: mai intai masinile iau gunoiul menajer, apoi in aceeasi zi, la interval de cateva ore, este ridicat cu un alt utilaj si gunoiul vegetal si animalier. Ridicarea selectiva a gunoiului este si in atentia autoritatilor din Rm Sarat.

Important este si ca oamenii sa inteleaga ca ridicarea selectiva a gunoiului nu este un moft al operatorilor de salubritate, ci este o obligatie legislativa. Astfel, colectarea selectiva a gunoiului are toate sansele sa ajunga la nivelul tarilor civilizate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>