Menu

Social
DRUM BLOCAT DE BIROCRAȚIE

Amenajarea centurii de est a municipiului Buzău revine in actualitate. Noul ministru al Apelor și Pădurilor, buzoianca Adriana Petcu vrea să-i aducă la aceeaşi masă pe juriştii Primăriei Buzau şi pe cei ai Direcţiei Apelor, împreună cu experţi în domeniu, astfel încât să fie găsită o soluţie pentru ca digul să fie asfaltat. Vechi de peste 10 ani, proiectul de amenajare a unei centuri de est a orașului Buzău s-a blocat din cauza birocrației.

Digul din zona de este a municipiului Buzau se află în patrimoniul public al statului si este administrat de Direcţia Apelor Buzău – Ialomiţa. Coronamentul digului constituie, pe circa 3 kilometri lungime, între podul Mărăcineni şi podul Vadu Paşii, infrastructură pentru şoseaua de centură de est a municipiului, care este în administrarea Primăriei Buzau. Municipalitatea nu poate insa asfalta drumul de peste dig întrucât acesta nu-i aparţine şi nu primeşte acordul Ministerului Apelor, prin administratorul zonal al obiectivului. La rândul său, Ministerul Apelor şi Pădurilor nu dă aprobare deoarece digul e fisurat şi trebuie reparat mai întâi.

Adriana Petcu, noul ministru al Apelor și Pădurilor vrea să-i aducă la aceeaşi masă pe juriştii Primăriei Buzau şi pe cei ai Direcţiei Apelor, împreună cu experţi în domeniu, astfel încât să fie găsită o soluţie pentru ca digul să fie asfaltat.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să lanseze încă din 2007 proiectul de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lungime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă încă din 2007 în administrarea Companiei de Drumuri Naţionale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>