Menu

Social
TICHETE SOCIALE, ÎN LOC DE BANI

Tichete sociale valorice, în loc de bani! Este soluția găsită de Arhiepiascopia Buzăului și Vrancei de a ajuta sarmanii dar si de a stopa un obicei întâlnit în rândul persoanelor nevoiașe: banii primiți ca ajutor din partea bisericii sunt cheltuiți pe țigări și băutura. Cu tichetele valorice oferite familiilor sărace se pot cumpăra alimente, haine sau medicamente, dar nu si alcool și tutun.

Reprezentantii Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei cred că au găsit o soluție pentru a rezolva o problemă des întâlnită atunci cand biserica acorda ajutoare unor familii sărace. Pentru că unii dintre beneficiarii de sprijin financiar cheltuiau banii pe țigări și băuturi alcoolice, Arhiepiscopia s-a gândit la o nouă metodă de acordare a ajutoarelor: va oferi tichete sociale valorice.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei infirma categoric acuzatiile aparute in mass-media potrivit carora biserica nu se implică așa cu ar trebui în acte de caritate. În 2016, de exemplu, parohiile din județene Buzău și Vrancea au cheltuit peste 2,8 milioane de lei în scopuri caritabile.

De asemenea, în 2016, activităţile social-filantropice ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au vizat furnizarea de hrană pentru 30 de enoriaşi, în cadrul unui proiect ce se va extinde anul acesta la 260 de beneficiari. Şi activităţile cultural-educaţionale au fost o prioritate pentru Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Pe lângă burse pentru elevi, anul trecut, instituţia a premiat sute de olimpici naţionali.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>