Menu

Social
ÎNCHISOARE PENTRU 290 LEI

Caz incredibil la Braila, unde o femeie de 59 de ani a fost condamnata la 8 luni de inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii, dupa ce autoritatile au aflat ca nu a declarat la ANAF faptul ca si-a inchiriat locuinta unui cuplu cu 3 copii. Femeia a fost judecata ca evazionista si s-a stabilit ca a prejudiciat statul cu suma de 290 de lei.

De fapt, in 2015, dupa moartea sotului, pentru ca nu avea alte venituri, femeia a decis sa se mute la fiul ei si sa isi inchirieze locuinta. In iunie, un cuplu cu 3 copii s-au mutat in casa femeii, urmand sa ii plateasca acesteia 300 de lei chirie. Chiriasii se angajasera sa plateasca ei utilitatile. Trei luni mai tarziu, chiriasii au intarziat cu plata, motivand ca nu au luat salariul. In decembrie 2015, dupa ce a aflat ca, de fapt, cuplul nu platise nici utilitatile si, in plus, incepuse sa degradeze si imobilul, femeia le-a cerut sa plece. Cand ei au refuzat, femeia a chemat politia.

In vara lui 2016, femeia a fost trimisa in judecata. Nu a avut bani de avocat si si-a recunoscut in permanenta fapta. In octombrie a primit si condamnarea: 8 luni de inchisoare cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Si-a executat toate orele de munca in luna decembrie si a platit si prejudiciul de 290 de lei.

Femeia a platit si restantele lasate de chiriasi si cheltuielile de judecata. Este si acum in stare de soc si nu intelege cum pentru o asemenea suma a primit o astfel de condamnare. Brailenii sunt, la randul lor, ultragiati. Nu considera ca fapta femeii este atat de grava, in contextul in care altii fac prejudicii de milioane de euro si nu patesc mai nimic.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>