Menu

Social
DIAGNOSTICE MAI BUNE

Numarul pacientilor diagnosticati cu cancer este in continua crestere, insa metodele de diagnosticare sunt mai bune, comparativ cu anii trecuti. Este semnalul de alarma tras de medicii oncologi, care ii indeamna pe pacienti sa vina sa ceara ajutor la cele mai mici semne ale bolii. Ei spun ca stadiul în care este descoperită aceasta maladie face de cele mai multe ori diferenţa dintre viaţă şi moarte.

Peste opt milioane de oameni din întreaga lume își pierd viața din cauza cancerului în fiecare an, jumatate dintre acestia avand varste cuprinse intre 30 si 69 de ani. Medicii oncologi care acorda consultatii la Spitalul Municipal Rm. Sarat spun ca din nefericire numarul persoanelor diagnosticate cu aceasta maladie este tot mai mare de la un an la altul.

Factorii care duc la aparitia cancerului sunt multipli: expunerea la agenti chimici, expunerea la radiatii ionizante si nu in ultimul rand varsta. Progresele înregistrate în domeniul oncologiei în ultimii ani, însă, oferă mai multe speranțe pacienților cu cancer, atât din punctul de vedere al prognosticului, cât și al calității vieții.

Cel mai important, spun specialiștii, este ca pacienții să înțeleagă că un diagnostic precoce crește semnificativ șansele de vindecare. Medicii oncologi veniti la Spitalul din Rm. Sarat de la o clinica moderna de radioterapie din Bucuresti pentru a oferi consultatii bolnavilor de cancer isi doresc sa rezolve problema oncologiei pe plan local si sa vina astfel in sprijinul tuturor celor care au nevoie de serviciile lor.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>