Menu

Social
PERICOL IMINENT

Coşmarul oamenilor din localitatea gălăţeană Izvoarele pare fără sfârşit. Ploile din ultimele zile au adâncit spaima oamenilor, care văd cum dealul de lânga sat alunecă ameninţător către gospodăriile lor. Câteva familii au primit deja notificări de evacuare.

Ploile  din ultimele zile cresc pericolul de la Izvoarele. Potrivit specialiştilor, în ultima săptămână, pământul s-a deplasat pe verticală cu peste 5 metri. Autorităţile locale fac măsurători de trei ori pe zi. Echipele de la ISU Galaţi sunt pregătite în orice moment pentru o intervenţie de urgenţă. Iar reflieful zonei se modifică sub ochii lor.

Pe o rază de 500 de metri, 11 familii au primit deja notificări de evacuare. Oamenii spun că, după o viaţă de muncă, e de neconceput să-şi părăsească locuinţele în voia sorţii.

Specialiştii Institutului de Geologie spun că, pentru a găsi soluţii, au nevoie de studii de amploare. În mod cert, nu există o rezolvare rapidă. Zona ar trebui reîmpădurită, ceea ce ar dura câteva decenii. Localitatea gălăţeană Izvoarele pare urmărită de un blestem. În 2013, apa din fântâni a devenit caldă, iar mai târziu, satul a fost inundat de o viitură foarte puternică de pe pârâul Suhu. In ultimii ani, zona a fost zguduita de sute de cutremure aparent fara o cauza explicabila.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>