Menu

Sport
PERICOL DE DEPUNCTARE

Transferul lui Victoraş Astafei de la Oţelul Galaţi la Petrolul a generat un litigiu între cele două cluburi. Deşi iniţial fotbalistul ar fi plecat gratis la Petrolul, în vară, lucrurile nu au stat chiar aşa, iar Oţelul şi-a cerut drepturile la instanţele din fotbalul românesc. Federaţia Româna de Fotbal prin Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor a admis cererea clubului gălăţean, astfel ca neplata sumei datorate decatre Petrolul ar putea conduce la o depunctare a echipei prahovene in clasament.

Surse din cadrul clubului ploieştean au dezvăluit că urmare a înţelegerii dintre cele două grupări, suma a fost stabilită la 10.000 de euro, iar termenul scadent pentru plată a fost stabilit la 30 decembrie 2014. Neplata acestei sume ar atrage pentru Petrolul sancţiunea depunctării în clasament cu 2 puncte, depunctare care ar continua dacă se înregistrează alte întârzieri la plata datoriei.

Petrolul a primit deja o amendă de 3000 de lei deoarece nu s-a supus hotărârilor comisiei privind plata sumei către Oţelul, clubul ploieştean contestând amenda. Cazul se va judeca pe data de 14 ianuarie 2015 de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF, la o zi după ce Tribunalul Prahova se va pronunţa în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei clubului Petrolul.

Din păcate, situaţia actuală a clubului Petrolul Ploieşti este una extrem de încâlcită, conturile bancare fiind blocate de ANAF pentru aproximativ 1.200.000 euro şi de către organele penale pentru aproximativ 400.000 euro stabiliţi ca prejudiciu din infracţiunile de evaziune fiscală pretins săvârşite de conducere. Pe de altă parte, surse din cadrul clubului Petrolul afirmă că, până la această oră, nu sunt definitivate detaliile privind cantonamentul de iarnă al echipei.

Acest lucru s-ar datora faptului că, în lipsa patronului Dan Capră şi a directorului economic Marius Bucuroiu, aflaţi în arest preventiv, nu există alte persoane cu drept de semnatură asupra conturilor bancare ale societăţii. Lotul se va reuni la 12 ianuarie, când vor avea loc și discuţiile cu jucătorii, în primul rând, cu cei aflaţi în ultimele 6 luni de contract. Se pare că vânzarea unor jucători este singura soluţie reală pentru ca echipa ploieşteană să treacă acest hop financiar, datoriile grupării galben-albastre fiind de peste două milioane de euro.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>