Menu

Social
SE ANUNȚĂ VREMURI GRELE

Se anunță vremuri grele pentru buzoienii cu venituri mici! Primăria Buzau a prevăzut in bugetul din acest an pentru subvenția la căldura furnizata in sistem centralizat o sumă de 6 ori mai mică decât cea de anul trecut. Asta inseamna preturi astronomice la incalzire din toamna acestui an. Nici pensionarii care beneficiau de gratuitate pentru transportul in comun nu au motive de bucurie. Si bugetul alocat societatii Trans Bus s-a diminuat serios, ceea ce va insemna limitarea numarului de calatorii sau chiar eliminarea gratuitatii in cazul unor pensionari.

Proiectul bugetului pe anul 2017 al municipiului Buzău anunță „apocalipsa” pentru cele aproape 15.000 de familii racordate la sistemul centralizat de încălzire. La secțiunea subvenții pentru căldură, Primăria alocă în acest an suma de 4.835.000 lei, asta în condițiile în care anul trecut, administratia locala a alocat, în același scop, o suma de peste 6 ori mai mare. În aceste condiții, este evident că iarna viitoare, prețul gigacaloriei livrate in sistem centralizat va exploda. Primarul Buzaului, Constantin Toma anunța încă de luna trecuta că familiile racordate la sistemul centralizat vor plăti mai mult începând din acest an pentru căldura din apartamente. Mai mult el anunța că intenționează să desființeze Regia Autonomă Municipală si le recomanda buzoienilor racordati la sistemul centralizat de incalzire să își monteze centrale de apartament.

La Buzău, preţul gigacaloriei pe care l-a plătit până acum populaţia este de 185 de lei, neschimbat de opt ani. Diferența de până la 430 de lei a fost acoperită din subvenția acordată de Primărie.

Nici pensionarii din Buzau nu au motive de bucurie: si bugetul alocat societatii de transport in comun Trans Bus se va diminua serios. In aceste conditii pensionarii, care pana acum beneficiau de gratuitate, vor avea un numar limitat de calatorii gratuite, iar unii dintre ei nu vor mai putea calatori cu autobuzele Trans Bus decat contracost.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>