Menu

Social
S-AU GRABIT LA AGHIAZMA

Constantenii s-au strans astazi in fata Catedralei Arhiepiscopale ca sa prinda o sticla de aghiazma. Apa a fost adusa inca de la primele ore ale diminetii in cateva cisterne ale pompierilor si apoi a fost turnata in butoaie mari de lemn. Slujba de astazi precede procesiunea din ziua de Boboteaza care va avea loc pe faleza Cazinoului din Constanta.

Un sobor de preoti, condus de Inalt prea sfintia sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a deschis ziua cu o liturghie in catedrala Sf. Petru si Pavel. Apoi ,mai multe butoaie pline cu apa aduse de cisternele pompierilor au fost asezate in fata lacasului de cult, iar ceremonia s-a mutat in strada, odata cu momentul sacru al Sfintirii apelor. Zecile de credinciosi, stransi in fata catedralei, n-au mai avut rabdare sa astepte ziua de Boboteaza, asa ca s-au grabit sa-si umple sticlele cu aghiazma, inca de astazi.

Maine, in ziua de Boboteaza, credinciosii vor porni in procesiune alaturi de carele trase de boi ducand butoaiele uriase, spre Faleza Cazinoului din Constanta. Conform traditiei, Arhiepiscopul Tomisului va arunca in apele marii trei cruci de lemn. Curajosii care vor sari in valuri vor fi premiati de Arhiepiscopie si vor pastra crucea sfintita aducatoare de noroc pe tot parcursul anului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>