Menu

Social
DIN NOU IARNA LA MUNTE

Iarna a revenit pe Valea Prahovei, desi calendaristic ne aflam in anotimpul primavara. Înca de aseara a început sa ninga cu fulgi mari, ca în plina iarna.  Ca urmare a zapezii depusa in strat consistent, s-a intervenit cu utilaje de deszapezire, iar mai multe trasee montane au fost inchise.

În mai putin de o ora, stratul de zapada a depasit 5 centimetri. Traficul rutier între Sinaia si Predeal s-a desfasurat în conditii de iarna. Mai multe utilaje de deszapezire au intervenit pe DN1 cu lame si cu material antiderapant. Pentru zona montana, meteorologii au emis o avertizare de lapovita si ninsoare. Salvamontistii spun ca traseele care fac legatura între statiunile de pe Valea Prahovei si platoul masivului Bucegi ramân în continuare închise.

La altitudini mai mari de 1800 de metri, potecile erau in aceasta dimineata acoperite de un strat consistent de zapada,  iar vântul sufla cu putere.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>