Menu

Social
INCONȘTIENȚĂ CRIMINALĂ

Calea ferată ramane ţinta preferată a hoţilor de fier vechi! Aceasta chiar daca autorii furturilor pun în pericol siguranţa traficului feroviar, demontând diverse elemente metalice de fixare a şinei ori piese din reţeaua de comunicaţii. Un astfel de pericol a fost depistat si inlaturat la timp de poliţiştii locali din Buzau, la intrarea în municipiul Buzău dinspre Ploieşti. Ei au prins un bărbat în timp ce fura piese metalice de cale ferată, pe care intenționa să le vândă la un centru de fier vechi.

Poliţiştii locali l-au depistat pe bărbatul care fura elemente de stabilizare de la şinele de cale ferată, în timp ce se patrulau pe şoseaua Buzău-Ploiesti, în zona viaductului Nehoiaşu. Agenţii au găsit asupra bărbatului mai multe trifoane şi plăci metalice de traversă.

Polițiștii buzoieni le reamintesc administratorilor centrelor de fier vechi din județ că este interzisă prin lege achiziţionarea de la persoane fizice a metalelor feroase şi neferoase şi a aliajelor acestora, utilizate în activitatea feroviară. Aceștia riscă amenzi între 20.000 de lei și 40.000 de lei. Mai mult, la un control al Poliției, dacă cel care a cumpărat materialul de cale rulantă nu are cum să dovedească proveniența acestuia, centrul poate fi închis. Iar cel care vinde așa ceva, riscă pușcăria.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>