Menu

Social
SOMNOLENȚA LA VOLAN

,,Siguranța pe drum începe după un somn bun”. O spun medicii somnologi, care au initiat o campanie de informare adresata soferilor, cu scopul de a atrage atentia asupra cauzelor si consecintelor somnolentei la volan. Potrivit statisticilor aceasta este asociata cu aproximativ 20% din totalul accidentelor rutiere.

Cu prilejul Zilei Mondiale a Somnului, Sectiunea de Somnologie si Ventilatie Noninvaziva a Societatii Romane de Pneumologie a initiat si o campanie de informare adresata soferilor, cu scopul de a atrage atentia asupra cauzelor si consecintelor somnolentei la volan. Conducatorii auto stiu ce inseamna somnolenta la volan, cand inchid ochii cateva secunde, iar clipitul devine greoi, dar nu constientizeaza faptul ca oboseala actioneaza deseori mai rau decat alcoolul.

Medicii spun ca soferii somnolenti prezinta un risc, atat pentru ei insisi si familiile lor, cat si pentru restul participantilor la trafic. Din acest motiv este foarte important ca ei sa fie constienti de riscurile pe care le implica somnolenta la volan. Potrivit specialistilor in somnologie, conducatorii auto ar trebui sa plece la drum dupa ce se odihnesc corespunzator. Cei care prezinta orice afectiune care tulbura somnul, ar trebui sa o trateze corespunzator, nu sa o neglijeze.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>