Menu

Social
REFUZAȚI DE AKH

Romanii care au nevoie de un transplant de plamani nu mai sunt primiti la una dintre cele mai apreciate clinici din Europa. O spun bolnavii, dar si fostul ministru al sanatatii, Vlad Voiculescu. E o reactie la scandalul din toamna cand managerul spitalului Sf Maria si primarul capitalei l-au acuzat pe Vlad Voiculescu de directionarea pacientilor catre clinica din Viena. Fostul ministru ii va da in judecata pe cei doi, dupa ce actualul ministru al sanatatii i-a dat dreptate.

Bolnavii care au nevoie de transplant se plang ca spitalul AKH din Viena nu-i mai pune pe listele de asteptare cum s-a-ntamplat ani de zile. Este si cazul unui barbat suferind de plamani din Navodari care avea singura speranta la medicii din capitala Austriei. Vasile Bocai a fost refuzat de 2 ori de Clinica AKH din Viena : o data in decembrie anul trecut si a doua oara in ianuarie anul acesta.

Starea pacientului din Navodari se deterioreaza pe zi ce trece. Boala de care sufera cu plamanii evolueaza de la rau la mai rau. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a subliniat că problema transplantului pulmonar nu va putea fi rezolvată în timp scurt, urmând să aibă loc o întâlnire pe această temă cu specialiștii în domeniu, cu reprezentanții Agenției Naționale de Transplant, dar și cu primarul general al Capitalei. Ministrul Sănătății și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea Agenției Naționale de Transplant și a afirmat că se află în legătură și cu alte clinici din străinătate care fac transplant pulmonar, însă nu poate să avanseze un termen pentru remedierea situației.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>