Menu

Social
DOTĂRI INUTILE

Cel mai mare spital din  Braila  a fost dotat de catre ministerul Sanatatii cu ani in urma, cu aparate care nu au fost folosite niciodata si pe  care s-au cheltuit sume importante de bani. La o astfel de bataie de joc pe bani publici,  conducerea spitalului da din umeri si spune ca de vina e Ministerul, care  a bagat practic pe gat spitalelor astfel de dotari, fara sa se sinchiseasca daca ele sunt functionabile.

Aparat de dezghetat alpinisti, un sistem de autotransfuzie, doua containere de transport sange si o instalatie de tratare a aerului pentru salile de operatie. Acestea sunt investitii de aproximativ 100.000 de euro, care zac nefolosite in depozitele Spitalului Judetean Braila de ani de zile, pentru ca, din diverse motive, s-au dovedit inutilizabile. Achizitiile au fost facute direct de catre minister, fara ca nimeni sa se mai intereseze daca ele sunt folosite, sau daca macar au venit complete. Este si cazul unui aparat de autotransfuzie, extrem de performant la vremea lui, care ar fi trebuit sa recupereze sangele pierdut de un pacient in timpul unei operatii, sa il curete si apoi sa il perfuzeze inapoi, fara a mai fi nevoie de alt sange. Nu a fost insa folosit niciodata pentru   ca a venit incomplet si fara instructiuni de folosire.

Alte doua containere de transport sange si produse din sange, ultraperformante la momentul achizitionarii, s-au dovedit complet nefolositoare la Braila. O instalatie de tratare a aerului  din salile de operatii a fost montata gresit de o firma contractata de minister care intre timp s-a inchis, spitalul ramand pe cap cu niste piese care vor fi transformate intr-un banal aparat de aer conditionat pentru niste dependinte.

Cireasa de pe tort o reprezinta un aparat “Mistral Air”, folosit in general pentru dezghetarea alpinistilor, care insa, la Braila, este folosit de doua – trei ori pe an, pentru dezghetarea boschetarilor gasiti de catre politistii locali pe strada. Desi pentru fiecare dintre aceste dotari spitalul brailean a trimis adrese catre minister, ani la rand, in care se explica situatia lor, nici pana acum ministerul nu a raspuns in vreun fel la acestea.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>