Menu

Social
UNA CALDĂ, ALTA RECE

Vor incepe lucrarile de la podul de la Vadu Pașii, de peste raiul Buzau, insa traficul pietonal s-ar putea inchide pe  întreaga perioadă a lucrărilor. O asemenea masura ar fi o adevarata lovitura pentru navetistii din Vadu Pașii și localitățile învecinate, care trec podul zilnic pentru a ajunge în municipiul Buzau. Lucrările de reabilitare ar urma să dureze cel putin un an, iar costul total al investitiei se va ridica la 32 de milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă vine de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Interzicerea traficului pe podul de la Vadu Pasii nu este bătută în cuie, urmând ca ea să fie analizată de către constructor, cel care știe cel mai bine ce presupun lucrările și, mai ales, ce riscuri ar putea implica pentru pietoni. Lucrarea va fi executata de un concorțiu format din mai multe firme printre care si Integral Buzau, societate de constructii care a ridicat si noua Maternitate din municipiul Buzau.

Construit dupa un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfarsitul secolului al XIX-lea, initial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Pasii a deservit circulatia rutiera din anul 1949 si pana in primavara anului 2005, atunci cand a fost inchis dupa ce o viitura puternica a afectat rezistenta podului.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>