Menu

Social
EXERCIȚIU FRANCEZ- ROMÂN

Dupa americani, a venit randul militarilor francezi sa acosteze in portul Constanta.  Fregata „La Fayette”  participa  in aceste zile in  la un exercitiu comun cu Fortele Navale Romane. Vor fi exerciții de tir și de luptă anti-aeriană și lupta navala de suprafață. Fregatele vor efectua si  diferite manevre de asistență reciprocă.

Intrată în serviciul activ în anul 1996, fregata La Fayette este prima dintr-o serie de cinci nave ultramoderne. Cu o lungime de 125 de metri, ea poate să acționeze autonom sau să fie integrată într-un grup aeronaval în misiuni, care merg de la protejarea libertății pe mare, la sprijinirea unei flote care efectuează operațiuni de luptă, speciale sau intervenții umanitare. Motoarele care propulseaza  nava o pot face pana la viteza de 25 de noduri. Vaporul produce apa dulce din apa de mare,  ceea ce permite o autonomie mai mare

Fregata poate ataca alte nave de razboi datorită sistemului de rachete Exocet insa la fel de bine  se poate angajata si in lupte antiaeriene cu rachetele „Crotale”instalate la pupa. La bord se mai afla un vast vast arsenal de autoapărare format din mitraliere de 12,7 mm si  tunuri de 20 de mm.

La bordul fregatei franceze se afla si un elicopter Panther care îi crește raza de acțiune,  dar si mai multe ambarcatiuni rapide, care pot fi trimise in cercetare in cazul unor nave suspecte. La Fayete este una dintre navele cel mai greu detectabile din marina franceza. La finalul escalei fregata franceza va participa la un exercițiu destinat consolidării interoperabilității cu Marina Română.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>