Menu

Administrativ
JUMĂTATE DIN BUGET, PE SALARII

Municipiul Buzau are de astazi un buget batut in cuie. Primaria mizeaza in acest an pe fonduri de 301 milioane de lei, cu 45 de milioane de lei mai mult decat in 2016. Cele mai importante cheltuieli vor viza cheltuielile cu salariile angajaților Primăriei și ai instituțiilor subordonate, în contextul majorării cu 20 la sută a salariilor de la 1 februarie. Deși consilierii Opoziției au votat împotrivă, proiectul de buget a fost adoptat în forma inițială!

301 milioane de lei este suma pe care Primăria Buzău o va cheltui în acest an. Aproape jumătate din această sumă va fi dedicată plății salariilor angajaților Primăriei dar și a angajaților instituțiilor subordonate. Astfel, la capitolul cheltuieli de personal, Primăria a alocat un buget de 143 de milioane de lei.  Suma prevede și majorarea salarială a functionarilor, cu 20 la sută, de la 1 februarie. În ceea ce priveșțte cheltuielile prevăzute în capitolul dezvoltare a orașului, Primăria Buzau a alocat suma de 44.800.000 de lei. Anul acesta nu se vor face investiții masive în asfaltarea strazilor, însă va fi alocată o sumă consistentă de bani în realizarea de proiecte privind îmbunătățirea infrastructurii rutiere în municipiu. Peste 2 milioane de lei vor fi alocați pentru studii de fezabilitate și alte documentații care au ca scop final atragerea de fonduri europene. Consilierii Opoziției au votat „împotrivă”dupa ce amendamentele propuse de ei au fost respinse.

Ședința de astăzi a Consiliului Local Buzau a avut și momente comice. Unul dintre consilierii PMP a mărturisit că este abonatul societatii de transport in comun Trans Bus și că în ultima vreme, a semnalat o îmbunățire în ceea ce privește transportul cu autobuzul.

Primarul Constantin Toma a anunțat astăzi că, alături de alți primari de municipii, va efectua, în perioada 29 martie – 15 aprilie, un turneu de lucru în Japonia și Coreea de Sud. Astazi, cu o zi înainte de plecarea in turneul asiatic, edilul a aflat că Primăria Buzău a rămas fără secretar. Invocând motive personale, Diana Pavel  a anunțat că părăsește instituția, pentru a reveni pe funcția de jurist, la Prefectură. Este al doilea secretar al Primăriei, dupa George Sava,  care părăsește această funcție din motiv că nu se pliază pe stilul de lucru al primarului.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>