Menu

Social
ȘEDINȚĂ CU SCÂNTEI

Scandal fără precedent astăzi, în ședința Adunării Generale a Acționarilor Companiei de apă Buzău. Prezent la ședință, deși nu avea mandat în acest sens, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a făcut ca atmosfera să fie extrem de tensionată. Edilul Buzăului și directorul Companiei de apă și-au adresat unul celuilalt acuzații grave. Deși reprezentantul Consiliului Județean, a propus amânarea ședinței pentru o dată ulterioară, ședința a continuat iar toate punctele propuse pe ordinea de zi au fost aprobate.  Primarul Constantin Toma a declarat insa că va contesta în instanță deciziile luate în cadrul ședinței de astăzi.

Ședința de astăzi a Adunării Generale a Companiei de apă Buzău a fost extreme de tensionată încă de la debut. Prezent la ședință deși nu avea mandat special în acest sens, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma a dorit să își impună punctul de vedere în fața celorlalți reprezentanți ai acționarilor printr-un ton foare ridicat. Spiritele s-au aprins repede iar edilul Buzăului și managerul Companiei de apă, Ionel Tescaru și-au adus acuzatii grave.

Dezbaterile au urmărit, în mare parte, respectarea procedurilor astfel încât rezultatul ședinței să nu poată fi contestat. Reprezentantul Consiliului Județean, Mirela Oprea, a propus anularea ședinței AGA de astăzi și programarea uneia noi după o perioadă care să le dea acționarilor posibilitatea să dea procuri clare de reprezentare. Supusă la vot, propunerea a picat, motiv pentru care reprezentantul Consiliului Judetean în AGA s-a retras, explicând că nu are mandat să continue sedinta.

Chiar daca reprezentatul Consiliului Județean Buzău s-a retras, sedinta a continuat cu ordinea de zi propusă de Consiliul de Administrație al Companiei de Apă. Discuțiile s-au concentrat asupra bugetului Companiei, propus spre aprobare de către  conducerea operatorului regional de apă. În ciuda opoziției manifestate de reprezentantul municipiului Buzău, Georgeta Cristea, bugetul a fost adoptat cu votul a patru dintre acționari: Primăriile Râmnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele și Nehoiu. Primarul Buzaului, Constantin Toma, a anunțat insa că va contesta în instanță deciziile luate în cadrul ședinței de astăzi.

Marti seară a avut loc prima ședință a Adunării Generale a Acționarilor Companiei de apă Buzău. Sedinta nu s-a putut insa desfasura din lipsă de cvorum si a fost amanata pentru astazi dimineata.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>